GINOP-4.1.4-19-2020-02013

  • A kedvezményezett neve: KIS-DINASZTIA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés megvalósítása a Kis-Dinasztia Kft-nél
  • A szerződött támogatás összege: 6 738 600 Ft
  • A támogatás mértéke: 55%
  • A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja a globális klíma érdekekkel és az európai uniós célkitűzésekkel összhangban állva, a megújuló energiatermelés minél nagyobb arányú elterjesztése, annak érdekében, hogy a különböző fosszilis energiahordozók felhasználása miatt keletkező üvegházhatású és egyéb szennyező gázok koncentrációját csökkentsük a légkörben. Jelen fejlesztés a korábban említett célok elérése érdekében társaságunk a megújuló energiaforrások közül a fotovoltaikus azaz napelemes elektromos áram termelő

rendszerek alkalmazása, illetve az épületek hőtechnikai adottságainak javítása érdekében hőszivattyú rendszer alkalmazása mellett döntött. A kónyi 88/A hrsz. ingatlanon található épület megépítési óta jelentősebb energetikai felújításon nem esett át, így a szükséges felújítással a villamos-energia költség jelentősen mérsékelhető. A meglévő állapot szerint az épület fajlagos primer energiafogyasztása 137.24 kWh/m2a, energetikai minőség szerinti besorolása DD (korszerűt megközelítő). A napelemes, valamint a hőszivattyú rendszer telepítését követően a fajlagos primer energiafogyasztása 34.61 kWh/m2a értékre csökken, energetikai minőség szerinti besorolása CC (Korszerű) kategóriába lép. A fejleszteni kívánt épület kiinduló állapota szerinti 14,33 t/év CO2 üvegházhatást okozó gáz a tervezett állapot szerint 2,88 t/év CO2 értékre mérséklődik. Jelen projekt megvalósításával célunk, hogy hozzájáruljunk a primer energiafelhasználás csökkentéséhez, a napelemes rendszer telepítésével a megújuló energiaforrás-felhasználás növeléséhez, így az energetikai korszerűsítés által épületünk hőtechnikai adottságainak javításához. A fent leírtak alapján az alábbi költségtételek szükségessége indokolt:
Az épület hőtechnikai adottságainak javítása érdekében hőszivattyú rendszer alkalmazása:

A tervezett létesítmény megvalósítása nincsen ellentmondásban a NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. és a PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt. szabályozási tervével. Az ingatlan közművesített.

        Gépészeti igények:

         - fűtési hőigény: 30,00 [kW]

         - hűtési hőterhelés: 20,00 [kW]

Az épületben egy teljesen új/átalakított, a vállalkozás igényeinek megfelelően radiátoros fűtési és Fan-colilos fűtési/hűtési rendszer kerül kialakításra. A szükséges fűtési/hűtési energiát egy GREE Versati II+ Economy Plus tip. levegő - víz hőszivattyúval kívánjuk előállítani, és a meglévő gázkazános rendszer kiegészítésnek/tartaléknak megmarad.

Napelemes rendszer telepítése: A fejleszteni kívánt, megújuló energiát –napenergiát – hasznosító fotovoltaikus áramtermelő rendszer fő alkotóelemei a napelem panelek, melyek a Canadian solar CS6K-300P típusjelet viselik. A projekt során 38 db napelemtábla, azaz összesen 17,29 kWp méretű rendszer kerül felszerelésre az ingatlan tetejére.

 

  • A projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.03.30.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02013

 

 

Tel.: 06 20 925 5571  ||  Cím: 9144 Kóny Kölcsey u 88 HRSZ.  ||  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Széchenyi 2020